Česky Ι CZK

Karta

Promiňte! Související položky nebyly nalezeny. Hledat v jiné záložce.

Podrobnosti o novinkách

2023-08-16 11:41:56

ELEMENT KOV

Čím se vyznačuje podzimní element kovu?

Podzimní dny přinášejí chladné a sychravé počasí, proto našim největším úkolem je dostatečně posílit a chránit plíce, které jsou dle tradiční čínské medicíny orgánem kovu (vedlejším orgánem je pak tlusté střevo). Kov, stejně jako další 4 elementy, charakterizuje proměňující se vztah mezi přírodou a jejími sílami, se kterými jsme v neustálém vztahu. Ovlivňují naše tělo a pokud jim správně porozumíme, můžeme pochopit i jejich vliv na naše zdraví. U elementu kovu se nerovnováha v organismu může projevovat skrze naši pokožku, a především skrze dutiny, průdušky. Zkuste vnímat své tělo, které bude potřebovat podpořit právě v těchto oblastech. Plíce jsou velmi na citlivé sucho, i když v tuto dobu není ve vnějším prostředí díky podzimní sychravosti tak výrazné. Také existují další vysušující vlivy, jako topení a klimatizace, stejně tak ale působí i stres nebo kouření cigaret. Emočním projevem kovu je smutek, který je umocněný i zkracujícími se dny bez slunečního světla. Jak si vytvořit ochranný štít, abychom se v duchu tradiční čínské medicíny preventivně chránili proti nemocem?

Vyhýbejte se ochlazujícím jídlům a nápojům, jezte více pikantních potravin a přidávejte zahřívající koření, jako fenykl, skořici, tymián nebo saturejku, pijte teplý zázvorový čaj. Doporučujeme mít ve své domácí lékárničce TIENS Kordyceps, který je díky antibakteriálním a protizánětlivým účinkům prvním pomocníkem při pocitu nachlazení a oslabení imunity. Pokud přidáte TIENS Zinek a pokud ho začnete užívat hned od začátku, pak zabraňuje virovým onemocněním stejně jako vitamín C.

Pokud máte pocit smutku a vnitřního vyčerpání, spolehněte se na TIENS Ikan, který harmonizuje psychické stavy a působí na harmonizaci mysli díky vysokému obsahu gynostemy pětilisté, která podle čínské medicíny dodává tělu chybějící energii.

Pokud byste letos na podzim rádi zkusili doporučený detox, ale ne tak intenzivní, jako ten jarní, pomůže vám TIENS Chitosan, biologická celulóza. Podpoří vaší střevní peristaltiku, obnoví střevní mikroflóru a vyloučí nepotřebné látky. Na dva týdny zkuste vyřadit mléčné výrobky, lepek, kávu a alkohol, a tím pomůžete organismu v očistě. Díky tomu pak bude tělo účinněji vstřebávat a využívat další podpůrné doplňky stravy.

Přejeme krásný podzim plný zdraví.

 

 

-->